Hebefilt perspektiv{mars 27, 2008}   TTTTT, kandidat nr 11: Emma Watson

Kandidat nr 11 i omröstningen om Tidernas Tolv Tuffaste Tonårstjejer (TTTTT): Emma Watson

Hebefili blandas ibland ihop med pedofili och visst finns det likheter. Båda läggningarna handlar om vuxnas attraktion till unga. I de flesta definitioner dras gränsen vid könsmognaden, pubertetens inträde. Pedofilen tänder på det prepubertala barnet. Hebefilen tänder på tjejen som fått mens och former men som fortfarande är ung och inte längre en blomsterknopp utan en blomma i knoppningsfasen.

Detta kanske låter som ett enkelt recept för att skilja mellan pedofili och hebefili. Men är det verkligen så lätt? Är könsmognad något som sker över natten? Blir en flicka till en kvinna genom den första mensen som vissa tycks mena eller är det en process där kroppen växer och där själen mognar gradvis, ungefär i takt med att det platta pojkaktiga ungflicksbröstet sakta går över i den unga kvinnans utblommade former?

Emma Watson (Hermione i Harry Potter-filmerna) är ett bra exempel på hur svårt det kan vara med gränsdragningen. Och hur fort det kan gå i dessa år. Hon har under kort tid hunnit med att vara en blöt dröm för pedofiler, en ikon för hebefiler och nu när hon fyller 18 om två veckor (hon är född den 15 april 1990) så kommer säkert alla fördämningar att lossna och hon kommer att dyrkas som en fullvuxen kvinna och skandalpressen kommer att slita henne i stycken (Ta varning av Britney, Emma!).

Det har varit och är samma duktiga och charmerande unga skådespelerska hela tiden, men jag antar att pedofilerna helst tittar på Harry Potter och de vises sten (Harry Potter 1, 2001) och Harry Potter och hemligheternas kammare (Harry Potter 2, 2002). Bland hebefilerna i biopubliken gick det nog en susning när Harry Potter och fången från Azkaban (Harry Potter 3, 2004) och kanske särskilt Harry Potter och den flammande bägaren (Harry Potter 4, 2005) dök upp på den vita duken.Amarso says:

Tycker ni hebefielr då att Emma var ”för ung” i de två första filmerna?
För mig finns det inget som heter ”för ungt”, bara kärlek. 🙂
Emma är fin fortfarande.

Men som pedofil tittar jag helst på Madicken. 😉Poe says:

Svar: ja. Jag tycker Emma var för ung för att vara attraktiv för mig i de två första filmerna. Det var till Harry Potter 3 som hon förvandlades från flickebarn till ung attraktiv kvinna.

Och så tycker man nog mer eller mindre per definition som hebefil. Blir man attraherad av henne i de två första filmerna så är man knappast hebefil, utan pedofil eller möjligen pedohebefil eller ”allätare”.Amarso says:

Intressant hur detta med kärlek ter sig olika.

Kanske därför folk menar på att ”ju längre ner i åldern hos barn man kan finna attraktion, desto sjukare är man”.
Nepiofiler, som älskar spädbarn, har det värst.

Jag tycker inte det är nödvändigt att sätta ord på attraktionerna. I så fall blir jag en lång kombo, som älskar det motsatta könet från 0-40 år.
Varför inte bara kalla det ”kärlek”, egentligen? 😛

Jag lägger min röst på Emma Watson!FlashX says:

Tyckte iofs att hon redan var en fullvuxen kvinna när hon var tonåring så…du vet det där med könsmogenhet?Hårklyverier. En pedofil är en pedofil, punkt. Läs gärna min bok Trasdocka (Ordfront 2006). Den finns i pocket nu. Den har tre avdelningar: Den blå boken beskriver följderna av att ha utsatts för sexuella övergrepp som barn. Den röda boken illustrerar upplevelsen av mötet med pedofilen ur den unga flickans perspektiv. Den svarta boken ger förövaren ordet. Trasdocka finns också som ljudbok (S3H 2007). Den finns på CD, mp3 och kan laddas ner från nätet. Den svarta boken är enormt bra inläst av Bruno Årfors och Noomi Rapace läser Den röda boken och låter precis som en tonåring.Poe says:

> Yvonne Domeij: En pedofil är en pedofil, ja. Och en hebefil är en hebefil. Eller menar du att det är samma sak att tända på prepubertala barn som att tända på könsmogna ungdomar? Din bok verkar intressant. Jag ska läsa den.[…] tuffaste tonårstjej här på bloggen är nu avslutad och vinnaren är nyligen 18 år fyllda Emma Watson. Congratulations! På silverplats hamnar Britney Spears medan bronset går till Jeanne d’Arc. […]Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

et cetera
%d bloggare gillar detta: