Hebefilt perspektiv{mars 14, 2008}   Melodifestival special: Top 5 Amy Diamond!

Nu är det dags för en av årets höjdpunkter. Efter kvaltävlingarna ska det svenska bidraget till Eurovision Song Contest slutligen utses. Favoriter som Carola och Idol-Ola har redan fått bita i gräset. Kvar återstår 10 artister och låtar som gör upp om äran i Globen på lördag. Charlotte Perelli är favorittippad i Aftonbladet. Själv tycker jag Sibel har imponerat mest hittills. Men detta är ju en blogg tillägnad de magiska varelserna som vi kallar tonårstjejer. Så självfallet hejar jag på Amy Diamond och kommer att ringa in ett antal röster på henne. Gör det du också!

Amy Diamond föddes den 15 april 1992 i Norrköping som Amy Deasismont. Hennes mamma är svenska; pappan är engelsman. Hon har delvis vuxit upp i England men familjen bor sedan många år i Jönköping. Förutom med musiken (där hon som liten vann de flesta talangtävlingar hon ställde upp i) har hon haft framgångar i konståkning. 13 år gammal, 2005, fick hon sitt genombrott med hiten ”What’s In It for Me” som klättrade högt på listorna i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen och i de baltiska länderna.

Amy har dock visat att hon inte är ett one-hit-wonder. ”What’s in it for me” har följts upp av flera låtar av högsta klass och tre fullängdsskivor. När hon nu på lördag kliver upp på scenen i Globen är hon en rutinerad artist, trots att hon inte är äldre än att hon nätt och jämt hinner fylla nödvändiga 16 före finalen i Belgrad. Jag tänker som sagt rösta på Amy på lördag och det tycker jag att du också seriöst ska fundera på att göra. Här är hennes fem bästa låtar i mitt tycke.

Melodifestivallåten ”Thank You” platsar dessvärre inte på listan, men man bör rösta på den ändå, tycker jag. För hur kul vore det om någon Hänt Extra-människa som Charlotte Perelli eller Linda Bengtzing tog hem detta?

 

5. One of the Ones

Från debutskivan ”This is Me Now”. Låten släpptes aldrig som singel och det finns – vad jag har kunnat hitta – inget videoklipp med hela låten på nätet. Bara snuttar av den tagna med mobilkameror från olika konserter. Men här har någon kreativ person gjort en Anime Mix av den.

 

4. Champion

Specialskriven låt för att peppa svenskarna vid friidrotts-VM 2005 i Helsingfors. Och den gav ju hyfsad effekt i vart fall på damsidan. Carolina Klüft och Kajsa Bergkvist tog guld och Emma Green tog en sensationell bronsmedalj.

 

3. What’s In It for Me

En blott 12-13-årig Amy i den extremt starka genombrottslåten som blev en hit i större delen av norra Europa. Låten kom till sedan Amy vunnit en talangtävling där priset var att få spela in en singel. Den specialskrevs för henne av låtskrivar- och producenttrion Tysper (Tommy Tysper), Mack (Marcus Sepehrmanesh) och Grizzly (Gustav Jonsson) som tidigare skrivit hits för bl.a. A Teens, Mendez och Helena Paparizou.

 

2. Shooting Star

Tredjesingeln från debutalbumet “This is Me Now” blev aldrig någon hit, trots att det är en av Amys starkare låtar. Jag har inte kunnat hitta någon officiell video till den och är osäker på om det ens gjordes någon. Detta är rätt trevligt hemmasnickeri på animetema.

 

1. Don’t Cry Your Heart Out

Förstasingeln från andra albumet “Still Me Still Now” är kanske det bästa som Amy spelat in. En fantastisk melodi och hon sjunger bättre än någonsin. Jag föredrar den här nedtonade versionen från TV4s Nyhetsmorgon framför det något överproducerade originalet. Undrar vilka de två herrarna som kompar henne är. Tysper vet jag hur han ser ut och han är inte en av dom. Men det skulle kunna vara Grizzly på keyboard och Mack på gitarr (vet inte hur dessa gentlemän ser ut).Karl Wikman says:

Grymt bra!

Hon är kanske inte så jättesöt, men vilken talang hon har!

Tack för länkarna. Jag skall också rösta på henne.Poe says:

Nej, hon är väl inte jättesöt i klassisk mening. Men jag tycker hon har ett trevligt utseende. Och en jäkla talang, som du säger. Tyvärr tror jag Charlotte Perelli eller Nordman tar hem det hela men visst vore det roligt om det blev Amy Diamond som fick representera Sverige. Kul att du också ska rösta på henne.Amarso says:

Ledsen men EWWW, vad jag är less på A.D.
Hon är sannerligen vår nya Carola, så präktig och fullständigt befriad och berövad från flickig sexualitet.
Hon var sötare som yngre i så fall. Men nu… nej. Henne skulle jag aldrig ge en röst.
Hon kommer säkert bli PK och feminist om nåt år, och göra korkade uttalanden också, när hon står mer på egna ben.

Brrr. Kompisen och jag hoppas hon kommer bland de sista.

Perelli eller BWO bör vinna om man ser till juryn, men jag hoppas det blir Bengtzing, eftersom hon har en sådan scennärvaro och utstrålar glädje.

Men om A.D. uppträder i SEXIGA kläder är jag benägen att ändra mig, hahaha.

”Visa pattarna!”Poe's drinking buddy says:

You dirty old man!!! 🙂Amarso says:

Haha. You bet. ^^
Men det känns skönt att bara tänka tanken eftersom hon är så PK så man närmast stör sig på det. Till och med min kompis, som inte har en dragning till tjejer alls.Poe says:

-> Amarso: Ledsen att göra dig besviken men Amy lär knappast ”visa pattarna”. Hon är professionell ut i fingerspetsarna. Om din favorit Linda Bengtzing gör en ”troschock” eller liknande blir jag dock inte förvånad. Men vem bryr sig?Amarso says:

Det är det som gör Amy så ointressant. Hennes låt är dessutom väldigt klen.
Det känns mer som hon är en vuxenprodukt lanserad av Pingstkyrkan eller något. SÅ osexigt.
Troschocker bryr jag mig inte i. Bara om underåriga gör dem. LoL.FlashX says:

Hehe, har röstat 5 gånger i detta nu (21:18) och på frågan om jag tycker hon är söt svarar jag följande…Är 15 men ser ut som 13-14!Amarso says:

Haha! Hon vann inte! =D
*skadeglädje*

Jag röstade 3 ggr på Perelli och hon vann också. Underbart!

Jag drömde häromdagen om Amy. Jag har utvecklat en hatkärlek till henne; älskade henne förut, men nu när hon blivit så präktig och verkar gå in för att bli den nya, PK Carola, då kan man bara tycka en sak. Jag hoppas hennes hormoner kommer spela henne ett spratt så hon blir som Britney Spears! XD
Amy behöver bara en HÖG dos sex.FlashX says:

Mer 15-17åringar till nästa år vill jag se i melodifestivalen (helst flickor!) och att rätt bidrag går vidare är en självklarhet…En skam att inte E-Type/The Poodels och Patrik Isaksson tog sig vidare till final (!!!) men ärligt talat så vann den bästa artisten utan tvekan. Lycka till i Belgrad Charlotte!Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

et cetera
%d bloggare gillar detta: