Hebefilt perspektiv{februari 25, 2008}   Hebefilt perspektiv blir en modeblogg!

Alla vet hur lätt det blir slitningar i ett förhållande när den ena parten har en mycket framgångsrik karriär och den andra mest trampar vatten. Kenza har 18000 besökare per dag. Jag hade 65 igår och det är det mesta jag haft nånsin. Igår skrev Svensk sexualpolitik idag, en av mina favoritbloggar, positivt om min blogg och det är jag förstås väldigt glad för.

Samtidigt som sagt, jag har 65 läsare, ynka 65. Jag har en bestämd känsla av att dessa 65 i princip är bloggosfärens sexliberala ”etablissemang”. Och knappt en kotte till. All respekt för er! Men det känns inte så inspirerande att skriva enbart för människor som redan från början i stort sett delar ens åsikter. Och som dessutom oftast formulerar dom mycket bättre.

Det är pretto, jag vet, men jag blir sugen på att nå andra. Nå människor som normalt sett inte läser ”våra” bloggar, som sällan eller aldrig funderar på ”våra” frågor. Och se om det går att så frön till ett positivt tänkande om hebefili i första hand men även sexuella minoriteter i allmänhet. Hur gå till väga? Jo, vad lockar läsare? Vad är populärast just nu? Modebloggar! Så därför ska denna blogg nu bli också – tamdadamtadam (trumvirvel) – en modeblogg!

Allmänna diskussioner kring hebefili kommer att fortsätta. Liksom inlägg i den sexualpolitiska debatten. Men nyheten är alltså att jag med jämna mellanrum kommer att skriva om både klassiskt mode och om aktuella modetrender. Självfallet ur ett hebefilt perspektiv. Kenza, look out!SixDays says:

Och nu har du 66…Poe's drinking buddy says:

Jag tycker att du även skall ragga inom det vapenliberala etablissemanget. The right of the people to keep and bear arms shall not be infringed!ladymutant says:

Sedan är det nog en del som jag, som är fascinerade av….. jaa… svårt att säga vad det är, om det är att jag retar upp mig på vad jag ser som ren gubbsjuka, eller om jag bara inte riktigt fattar och därför är intresserad. Hmm. Sedan ser det ut som att de enda som kommenterar din blogg är de redan invigda så att säga. Antingen slänger du alla som tycker annorlunda eller så är folk för fega för att säga nåt.Poe says:

-> ladymutant: Välkommen! Jag slänger inte ut någon. Har inte nekat en enda bloggkommentar faktiskt. Fast jag måste erkänna att jag blivit sugen på att ta bort Amarsos inlägg när han skriver långa pläderingar för legalisering av barnporr när ämnet är något helt annat. Men jag tror på det fria ordet så jag låter det stå kvar.

Utveckla gärna det du skriver om gubbsjuka. Det är roligare att diskutera när man inte tycker likadant. Hur menar du med gubbsjuka? Att hebefili är bara ett nytt fancy namn på den gamla klassiska gubbsjukan? Att det är fel med relationer mellan vuxna män och tonårstjejer? Eller?ladymutant says:

Det är inte automatiskt fel, självklart inte. Jag tror bara att det lätt blir ett över-underperspektiv, lite lek med far-dotter-roller. Jag tror att det är svårt att det blir en jämställd relation med sådan åldersskillnad. Sedan undrar man ju vad som är så attraktivt med småtjejer, är det att de är mycket fräschare än vanliga kvinnor?

Jag tror att det finns en del män som är ihop med yngre för att det råkat bli så, men att göra det till en läggning gör ju att man uppfattar det som en sjuk subgrupp. Risken är att du blir associerad just med snuskgubbar som faktiskt gillar att dominera tonårsbrudar.Poe says:

-> ladymutant: Intressant det du skriver om att hebefili lätt landar i dragning till över-underperspektiv, tilll att dominera tonårsbrudar. Jag tror absolut att det kan vara så. Men enligt min erfarenhet så kan relationer med åldersskillnad se ut på andra sätt också.

Nu är jag kanske inte den typiske hebefilen eftersom jag inte dras till ”fräscha” ”barbies”, utan mer till den tänkande tonårstjejen som tycker att de jämnåriga killarna är dötråkiga och oinspirerande. Ungefär på samma sätt som jag tycker att kvinnor i min ålder är urtråkiga med deras intressen för trädgårdsskötsel och heminreding.

Har du sett eller läst ”Lolita”? Den är en tankeställare om man tror att äldre män styr tonårstjejer. Skrev om den här: https://hebefili.wordpress.com/2008/03/12/den-tragiske-humbert-humbert/Nu blev det kanske 67 och jag i min tur kanske kan få 67 nya läsare till min bok Trasdocka (Ordfront 2006), slutsåld på förlaget i inbunden version, men finns ute i pocket nu. Där var det en äldre man som styrde en tonårstjej. Jag gav honom ett eget utrymme i Den svarta boken, där har han ordet.Poe says:

> Yvonne Domeij: Dagsrekordet för besökare på denna blogg är numera faktiskt uppe i svindlande 716. Hoppas du får nya läsare till din bok. Här har du en. Jag ska titta efter den i pocketbokhandeln.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

et cetera
%d bloggare gillar detta: