Hebefilt perspektiv{februari 19, 2008}   Har du en stor jävla kuk eller?

”Jag förstår inte vad en 16-åring kan se hos en man i din ålder!” Så utbrast en ung kvinnlig vän när jag berättade om min senaste dejt. Senare la hon till, uppenbart upprörd ”Det handlar förstås bara om sex.!” och ”Har du en stor jävla kuk eller? Är det det som det handlar om? Va? Svara!”

Den här typen av reaktioner är inte helt ovanliga när relationer med stor åldersskillnad kommer på tal. Johanna Sjödin har skrivit utmärkt om det urbota korkade i detta i ett blogginlägg nyligen. Det är märkligt att det ska vara så svårt att förstå att en yngre och en äldre kan få glädje och behållning utav varandra. På många olika plan.

Den sexuella delen ska man förstås inte förneka. I ett möte mellan en erfaren och mogen människa och en ung och nyfiken finns goda förutsättningar för riktigt bra sex. Och jag har faktiskt också hört flera unga tjejer framhålla som ett bland flera skäl emot att träffa jämnåriga killar: ”De har pyttesmå kukar”.

Men det behöver verkligen inte bara handla om sex (och skulle det göra det i något fall, är verkligen ”bara” bra sex så himla farligt?). Erfarenhet och nyfikenhet blir ofta en lyckad kombination på andra plan. Vid intellektuella diskussioner (ja, det finns faktiskt både intelligenta och intellektuella tonåringar!). Vid myskvällar framför en film på TVn. På skogsutflykter. Vid bullbak. Ja, vid i stort sett vad tusan som helst som människor som gillar varann brukar syssla med.

Inte heller stämmer det att det bara är den äldre som har något att lära den yngre. Det fungerar åt andra hållet också. En begåvad ung människa har i regel mycket känsliga tentakler för vad som rör sig i tiden. Som äldre kan man lära sig mycket vid möten med yngre så länge som man undviker den fåniga inställningen ”Jag är äldst så jag vet alltid bäst” som många vuxna tyvärr har.

Ska det vara så svårt att begripa? Eller är det möjligen inte i begripligheten som skon klämmer? Det kanske i stället helt enkelt handlar om den gamla välkända missunnsamheten och bitterheten från människor som aldrig vågar ta sig för något som är det minsta mot strömmen när de ser hur en del andra törs.Din polare says:

Klockren och icke-PK blogg, kommer följa den med stort intresse…

Fråga: hur/var hittar man tjejer som varande snuskgubbe? 😀Poe says:

-> Din Polare: Tack.

Tjaa, det går att hitta tjejer lite här och var. Internet fungerar bra till exempel.FlashX says:

Sorgligt att Svenskarna som igentligen borde vara en av världens mest upplysta samhällen är så fördomsfulla och trångsynta när det kommer till ojämna åldersrelationer, 16-åriga flickor attraheras av äldre män men man kan ju diskutera –> VAD HAN <– tycks tro på och inte jag.

Mvh//FlashXnameless says:

Jag är så jävla glad att jag hittat din blogg, visste inte ens att det fanns ett namn på denna typ av sexualitet! Jag själv har en relation med en man som är 17 år äldre och vi ser inget negativt med det över huvudtaget. jag har alltid tänt på äldre män och haft sex med ett antal av dem, och jag älskar det. Synd bara att alla i min umgängeskrets tycker att det är äckligt eller konstigt.
Måste oxå tillägga att det främst är makten och erfarenheten jag dras till, och en liiten del bara för att många andra anser att det är farligt och ovanligt.. 😉Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

et cetera
%d bloggare gillar detta: